Ervaringen

Nanda heeft mij geleerd anders te kijken, naar mijzelf en naar de mensen om mij heen. Er zit nu een ‘verdieping’ in mijn kijken waardoor ik beter kan relativeren. De dingen vallen weer op hun plaats, mijn creativiteit stroomt en ik kan mij ontspannen! Dank je wel, voor alle inzichten!

Vrouw, 50 jaar:
Ik was uit balans. Opgebrand en gestrest door mijn liefdevolle zorg voor de ander. Ik zat in een niet door mijzelf te doorbreken vicieuze cirkel. Nanda hielp… Niet alleen door praten, maar door voelen. Niet door moeten, maar door kunnen en mogen. Niet door denken, maar door zíjn. Door de hulp van Nanda heb ik (het goede van) mijzelf terug gevonden. Nu kan ik er echt zijn voor mijzelf èn voor de ander!

Geschreven door een jongedame die mensen met dissociatie problemen wil vertellen hoe Nanda werkt en wat ze voor ze zou kunnen doen…
“Ik voel en bepaal en Nanda weet en begeleid’, ze bewaakt mijn grenzen en zorgt voor veiligheid en vertrouwen. Op een bewuste liefdevolle rustige manier laat ik toe, mogen de emoties er zijn en laat ik los en pak ik mijn rust. Nanda begeleid dit proces door op het juiste moment met mij te praten, diep adem te laten halen, te laten huilen en pauze in te lassen.

Projectmanager: wat persoonlijke ervaringen vanuit mijn werknemersrol op een rijtje gezet:
mijn zelfbewustzijn is terug van wie ik echt ben. Ik relativeer beter waardoor ik de rust in mijzelf terugvond. Ik ben gemotiveerder in het benaderen van interne veranderingsprocessen. Ik heb ondervonden dat de begeleiding wel degelijk effect heeft gehad. Dit is wat ik nu oprecht voel en ik probeer de positieve impuls/benadering vast te houden. Natuurlijk neem ik deze punten mee in mijn privé leven maar ik ben via mijn bedrijf aan deze therapie begonnen.

Felix, 34 jaar
Ik ben zo blij dat ik toch even naar binnen ben gegaan voor een kennismaking. Het heeft mijn leven blijvend veranderd. Ik vind het zo fijn iemand gevonden te hebben die mij niet alleen begreep maar die mij ook kon helpen met praktische en vooral toepasbare oplossingen. Zij heeft mij mijzelf laten zien en mij mijn eigen kracht teruggegeven. Ik heb mijn eigen valkuilen leren kennen en vooral afscheid genomen van heel veel dat niet van mij was. Na elke sessie heb ik voor mij zelf aantekeningen gemaakt die ik nog steeds doorlees als ik dreig in oud gedrag te vervallen. Eentje wil ik tot slot met jullie delen. “Ruis, hoe kom je er van af. Frustratie leidt tot misplaatste woede. Beeld van donkere wolk die de regie overneemt. Woede leidt als het niet gaat zoals ik wil. Angst. Is het van mij of is het aangeleerd? Hoe voorkom ik die ruis? Niet geïrriteerd reageren. Niet eigenwijs zijn.”
Nanda, nogmaals bedankt voor je hulp, je geduld, je warmte en je onverdeelde aandacht. Bedankt dat je mij zag voor wie ik werkelijk ben. Ik kan het!

Hyperventileren tijdens een leuk gesprek met een collega was voor mij de bekende druppel: Piekeren, vast denken, vermoeidheid, hoofdpijn… Ondanks een fijne jeugd bleken er bij mij onverwerkte emoties vast te zitten. Nanda vindt je zere plekken waarvan je niet wist dat ze bestonden en helpt je te verwerken op een manier en in een tempo dat bij je past. Sessies waren soms heftig, confronterend. Maar ook veilig, vertrouwd, uitdagend en met humor. Ik ging altijd een beetje ‘lichter’ naar huis. Een opgeruimd hoofd, wat een rust geeft dat! Het leven is zoveel leuker nu!

In eerste instantie ging ik naar Nanda toe met onze zoon, die veel huilde en slecht sliep. Hij is behandeld door haar, daarna sliep hij door en huilde veel minder. Zelf voelde me me vaak onzeker en ik had weinig zelfvertrouwen. Door technieken die Nanda toepast en het geven van handvatten kan ik hier nu mee omgaan. Zij leerde mij dat ik mag zijn wie ik ben en hoe ik dat kan uitstralen. Door handiger en makkelijker communiceren. Eigenlijk is alles wat ik van Nanda heb geleerd teveel om op te schrijven. Het heeft mijn leven beter gemaakt en ik kan weer genieten van kleine dingen en van mijn gezin. Nanda bedankt daarvoor! Debby

Ik was al jaren op zoek naar de juiste hulp. Bij iedere poging, zowel bij een psychiater als bij een psycholoog, ik kwam maar niet vooruit. Mijn problemen door misbruik en mishandeling leken te complex. Toen kwam ik  terecht bij Nanda, bij haar voelde ik naast respect vooral een sterke overtuiging dat zij mij ècht ging helpen. Nanda is scherp en slim, ze ziet heel helder waar de kern van het probleem ligt. Zij beschikt naast haar gave, over een groot scala aan technieken die de behandeling zeer effectief maakt. Vervolgens gaf ze mij handvatten waardoor ik zelf tot inzichten kwam en mijn patronen van binnenuit kon veranderen. Wanneer vrienden vragen wie Nanda is, zeg ik ‘zij is te gek’. Zij helpt je ècht, het resultaat van de in totaal 8 sessies is verbluffend. Mijn leven is zo veel mooier nu. Ik hoop dat met mij velen van haar hulp mogen genieten!

Jongeman begin 30:
Ik zat met mijzelf in de knoop, was veel moe, vaak pessimistisch en chagrijnig. Al na de 1e sessie bij Nanda wist zij dingen bloot te leggen en handvatten te geven waardoor ik mijn problemen aan kon pakken. Na een paar sessies had ik een totaal andere denkwijze en de ergste dingen van vroeger kan ik nu achter mij laten. Ik heb een goed gevoel van binnen en ik durf mezelf weer te zijn. Verder heb ik voor áls ik het even niet meer zie zitten tips meegekregen die me weer terug zullen brengen naar het niveau waar ik nu ben! Zoals Nanda al tegen me zei:
‘All By Yourself’ (en een beetje van Nanda)!

Vanuit mijn eigen ervaring als gedragsdeskundige biedt de training van ‘All by yourself’ een geweldige kans om weerstand te leren bieden tegen negatieve invloeden en uit te gaan van je eigen kracht. Vanaf het eerste moment dat ik Nanda heb benaderd, heeft ze in zeer korte tijd grote stappen gemaakt met een meisje.

Gedragswetenschapper (Justitiële Jeugdinrichting Zeist):
De professionaliteit, bevlogenheid en betrokkenheid van Nanda heeft een grote indruk achtergelaten op mij. Kernwoorden van de werkstijl van Nanda: professioneel, direct, doortastend, betrokken, bevlogen, samenwerken, motiverend, aansluiten bij de mogelijkheden van de ander en ‘geen tijd verspillen maar aan de slag!’.

Jonge vrouw van 24 jaar:
Nanda kwam voor mij als geroepen. Eindelijk iemand die met me meedacht en mij invoelt. Ik heb nu een aantal sessies gehad en ik ben van binnen een stuk rustiger. Mijn intuïtie is sterk, ik handelde er nooit naar, nu doe ik dat wel! Ik voel dat ik steeds sterker word.

Particuliere jeugdzorg inrichting voor behandeling en opvang van jongens en meisjes met ernstige gedragsproblemen:
Nanda heeft bepaalde eigenschappen die ze op een unieke wijze combineert ten gunste van het kind. Op basis van haar uitstekend gevoelsvermogen stelt ze een diagnose. Haar probleemaanpak wordt vervolgens gekenmerkt door een structurele oplossingsgerichtheid evenals een hoge mate van zorgvuldigheid in de richting van alle betrokken partijen. De bijdrage van Nanda was voor kind en instelling van toegevoegde waarde.