Traumaverwerking

Het verleden kunnen we niet veranderen, wèl kun je verwerken wat er gebeurd is en vervolgens vanuit het nu accepteren dat het er was. Van daaruit kunnen inzichten ontstaan en nieuwe keuzes gemaakt worden. Een andere manier van denken kan gewenst en nodig zijn.

Mensen begeleiden in dit héle proces maakt dat ik mijn werk zo mooi vind. Heel bewust schrijf ik hier niet een technisch verhaal over traumaverwerking.

De nare gebeurtenis(sen) help ik mee omvormen zodat de gevoelens en emoties als hoofdstukken van een boek (uit het verleden) geduid worden. De titel van het boek dekt de lading van die hoofdstukken. De foto op de voorzijde van het boek is het meest nare beeld . Die gaan we op de juiste plek in het verleden zetten, zowel in de tijd, als ook in gevoel. Ik creëer een veilige sfeer in het nu waarin met alle respect zo soepel mogelijk het proces van verwerken van ‘dat boek’ gevolgd wordt. Zo snel als mogelijk laat ik je ervaren dat je je anders kunt voelen. We formuleren samen helpende gedachten en bespreken (het voorkomen van) eventuele valkuilen.

Mijn toegevoegde waarde is dat ik je als uniek persoon ontvang en aansluit bij jouw tempo en mogelijkheden.