Visie en Werkwijze

Uitgangspunt voor ‘eigen kracht ervaren’ is in mijn beleving:
‘laat iemand anders niet bepalen hoe je je voelt, (her) pak de regie!’

Het verleden kun je niet veranderen, wèl kun je verwerken wat er gebeurd is en vervolgens accepteren dat het er was. Van daaruit zullen inzichten ontstaan en nieuwe keuzes kunnen gemaakt worden. Een andere manier van denken kan gewenst èn nodig zijn. Het is prettig als iemand met ervaring daarbij meedenkt, dat is wat ik (graag) doe!

Ik maak gebruik van wat mij aangereikt is in hieronder genoemde opleidingen en trainingen en ik voel me gesterkt door jarenlang onderzoek, naar wat helpend werkt.

Vanaf 2004 werk ik als therapeutisch coach. Mijn werk als therapeut bij een Justitiële Instelling, mijn ervaring vanuit de Jeugdbescherming en lessen aan studenten van de Universiteit Nijmegen geven me de ervaring en het vertrouwen om op eigen-wijze mijn werk te doen, vanuit het hart. Meestal zijn enkele sessies voldoende om ‘het verschil’ te maken. Soms is een langer traject gewenst of nodig. Ik sluit aan bij het tempo dat je als cliënt aankunt en bied daarmee maximale veiligheid.

Een GZ psycholoog binnen een Justitiële Instelling typeerde mijn werkstijl met de volgende kernwoorden die ik graag deel:

Professioneel, direct, doortastend, betrokken, bevlogen, samenwerken, motiverend,
aansluiten bij de mogelijkheden van de ander en ‘geen tijd verspillen, maar aan de slag!’

Een greep uit gevolgde opleidingen en trainingen:

  • Psychologie voor managers
  • Docente Gezondheidszorg/Menswetenschappen
  • Docente Weerbaarheid en Zelfverdediging
  • Stressconsultancy
  • Cranio Sacraal Therapie I & II
  • Transactionele Analyse, een model dat complexiteit en diepgang binnen groepen hanteerbaar maakt.
  • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) bij traumaverwerking, techniek P. Baldé
  • Master ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’ (certified by Society of NLP dr. Richard Bandler)
  • Hypnose volgens Erickson (voor ontspanningstechnieken)

All By Yourself is geregistreerd bij de geschilleninstantie NIBIG en valt onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg, de Wkkgz.